Reviews

Ik was heel sceptisch over paardencoaching. Ik had niet verwacht dat het iets voor mij kon doen. Veel coaching trajecten heb ik al gevolgd, echter waren die veelal gericht op (management)theorieën, modellen, praten en denken. 

Tijdens de coaching sessie met Tina voelde ik van alles. Ik vond het doodeng maar ook wel heel fijn. Dit had ik nog nooit zo meegemaakt. 

De coaching heeft me echt goed geholpen en een mooi proces gestart. Ik heb er veel aan gedacht de afgelopen weken en heb al mooie persoonlijke groei kunnen maken door deze ervaring met het paard.

Anita (37)

Mijn hulpvraag bij Mariëlle en Tina ging over het accepteren van mijn grenzen. Door mijn gezondheid, moet ik namelijk vaak een stap terugdoen en dat vind ik erg lastig. Ik voel de grens wel, maar kan hem maar moeilijk accepteren en ga dan vaak gewoon door.

Tina maakte mij maar al te goed duidelijk wat ik deed. Tina ging mij namelijk negeren wanneer ik haar moest betrekken bij de coach sessie. Ze wilde totaal niet naar mij luisteren en dat maakte mij verdrietig. Maar Tina deed eigenlijk precies wat ik continu doe. Dus waarom zou Tina wel naar mij luisteren als ik niet eens naar mijzelf luister?

Deze vraag stel ik mijzelf continu als ik weer de neiging heb om niet naar mijn lichaam te luisteren en weer over mijn grenzen te gaan. Ik zie dan elke keer het moment dat Tina niet met mij mee wilde. En met dit beeld in mijn achterhoofd, ben ik al veel meer naar mijzelf aan het luisteren.

Ilona (27)

Inmiddels heb ik  5 coaching sessies met Mariëlle gehad en het blijft bijzonder. Ik ben gewend met paarden te werken, maar had tot nu toe niet op deze manier gekeken naar het gedrag van een paard. Ik ben aan de slag gegaan met iets waar ik in het dagelijks leven tegen aan loop. Na sessies merk ik al een enorm verschil en het heeft mij heel erg geholpen, veel meer dan ik verwacht had.

Doordat Tina je spiegelt wordt je je heel bewust van je gevoel, en onder begeleiding van Mariëlle heb ik een manier gevonden om daarmee om te gaan. Mariëlle coacht vanuit oprechte interesse en wil je echt verder helpen, waardoor je je veilig en vrij voelt om je gevoel te delen en te bespreken. Een coaching sessie maakt veel indruk en is pas het begin van een proces.

Cindy (20)


Als coach blijf ik mezelf ook altijd ontwikkelen en uitdagen. Hup, uit die comfort zone, omdat ik geloof dat je daarvan groeit als mens. Ik besloot daarom om dit jaar mijn angsten in de ogen te kijken. Omdat ze niet reëel zijn, omdat ze me niet meer dienen.
Vandaag deed ik iets met mijn (aangeleerde) angst voor paarden.
Ondanks deze angst voel ik ook al een tijdje dat ik iets met paarden ‘moet’. Ze blijven maar op mijn pad komen. 
Naast het tackelen van mijn paardenangst las ik dat coaching met zo’n dier veel kan opleveren. Een paard is een gevoelig kuddedier en spiegelt jou dus feilloos. Het dier heeft geen maskers en kan niet liegen. Het leeft alleen in het hier en nu.

Die puurheid raakte me direct toen ik Tina ontmoette. Na tien minuten kwamen de emoties al los – en dan ben je een goed coach-duo :) Tijdens de oefeningen was het paard geduldig en lief, en gaf ze me steeds interessante dingen terug.
Het mooiste moment was toen ik, ondanks mijn belemmerende overtuigingen, ten diepste voelde dat ik oké was, en het paard uit zichzelf naar me toe kwam lopen. Ze vleide haar hoofd tegen me aan, alsof ze het wilde bevestigen. Magisch.
Bonus-resultaat: ik had nooit gedacht dat ik meteen zo ontspannen naast zo'n groot paard zou staan.

Elda (40)


“Dit was voor mij de eerste keer dat ik een sessie met een paard heb mogen ervaren. Ik probeer me altijd bewust te zijn van een gezonde balans tussen dingen ondernemen en rust voor mezelf creëren.

Ik heb de afgelopen jaren veel dingen uitgeprobeerd (mindfulness, yoga, etc) en deze sessie voelde misschien wel het meest speciaal. De toevoeging van een wezen (paard) gaf een andere zelfreflectie. Omdat er op een andere, meer confronterende manier gespiegeld wordt, merk je het heel goed of je nu écht die rust in de lijf hebt zitten of dat je toch nog ergens spanning of stress hebt.

Prachtig om aan het einde dat ‘eigen plekje van rust’ te hebben gecreëerd. Mariëlle heeft echt de tijd genomen, goede vragen gesteld en op een bepaalde manier ook een luchtigheid toegevoegd die de sessie niet alleen waardevol en interessant maakte, maar ook heel leuk!

Zeker een aanrader voor iedereen. Ook wanneer je voor je gevoel niet ‘die grote vraagstukken’ hebt, maar gewoon een moment van zelfreflectie en rust wilt ervaren!”

Celeste (30)

Ik ben een bijzondere ervaring rijker, die heel veel indruk gemaakt heeft en waar ik wat aan heb en mee kan. Als mijn seizoen klaar is ga ik zeker nog een keer naar Tina en Mariëlle terug (kijken of ik een verschil kan zien/merken). Zelden heb ik me zo op mijn gemak gevoeld bij een coach. De interactie met het paard en de manier hiermee aan de slag te gaan is erg bijzonder!

Rebecca (38)