Over Mariëlle

Mijn naam is Mariëlle Butter - van den Berg (1984). Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Krimpen aan den IJssel. Mijn loopbaan ben ik begonnen met een universitaire studie Bestuurskunde. Tijdens en na mijn studie was ik 8 jaar lang kinderleidster bij Vinea Vakanties en ook opleider van nieuwe leidsters. Vervolgens heb ik jaren in het bedrijfsleven gewerkt binnen het vakgebied Marketing & Communicatie. In 2021 heb ik de opleiding Equine assisted coach level 1 (paardencoach) bij Educatief centrum Keulseweg afgerond. Sindsdien werk ik als paardencoach in de buitenlucht met mensen en paarden.

Zowel kinderen als volwassenen moeten, willen en kunnen zoveel in de huidige maatschappij. Mijn missie is om hen te helpen groeien, dichter bij zichzelf en hun eigen kracht te komen en te blijven. 

Ik ben een nuchtere, rustige coach die de coachee volledig centraal laat staan. Ik sta met beide benen op de grond en heb een betrokken aanpak. Ik kijk goed naar de interactie tussen mens en paard en stel vragen om de coachee naar eigen antwoorden te leiden.

Zonder iemand een vastgestelde richting op te leggen ga ik te werk. Ik ga er echt vanuit dat ieder de oplossing voor coach­vragen zélf in zich heeft. Gelijkwaardigheid vind ik zeer belangrijk bij coaching, ik aanvaar mijn klanten zonder oordeel over hem/haar, de coachvraag en alles wat die met zich meebrengt.

Ten slotte ben ik een professionele, gecertificeerde Equine Assisted Coach (paardencoach). Ik werk volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode en ben aangesloten bij de volgende organisaties:

  • KREACT Kwaliteitsregister voor Equine Assisted Coach & Therapeut
  • CAT Collectief Alternatief Therapeuten
  • GAT Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten

Over de paarden

De coachsessies verzorg ik over het algemeen samen met mijn paard Tina Turner. Tina is een 6-jarige Normandische Cob, een Frans trekpaard. Tina is eerlijk, vriendelijk, rustig en betrouwbaar. Tina is duidelijk in haar communicatie en kan goed feedback geven (een spiegel zijn). 

Tina Turner staat in de polder van Stolwijk, in de Krimpenerwaard. De paarden staan de hele dag buiten in een kudde van 20 paarden en pony's. In de winter staan de paarden in de paddock, in de zomer op het weiland.

Indien gewenst is het ook mogelijk om te coachen met de hulp van shetlandpony's die op de locatie aanwezig zijn. Vooral kinderen coach ik met de shetlanders. Maar ook volwassenen kunnen bijvoorbeeld bij angst voor grotere paarden gecoacht worden met de hulp van deze kleine pony's.